Thursday, November 26, 2009

mari beratur~~

**today..pagi2 bgn pegi market..mahu beli santan utk di buat ketupat n rendang.. sesampai je kat tmpt juai santan org dh ramai..diorang ni tak tdoq ka bgn sebelum subuh mai beratoq beli santan.. adoii..ingatkan saya antara org yg awal..sebaliknya harus beratoq dan di dpn saya ada lebih dr 10 org..bayangkan betapa ramainya org nk beli santan utk buat ketupat dan rendang di hari raya korban..takpe..sabaq sat mesti smp punya turn saya..ok..now its my turn.. santan 6 kilo...hehe.. saya kan baik hati..membeli santan utk saudara mara skali supaya mereka boleh tdoq berehat di rumah pagi2 buta ini kerana kerja mereka membalut ketupat..oleh kerana saya tidak pandai membalut ketupat jadi tugas saya ialah membeli daun palas, santan dan benda2 lain berkaitan dgn pembuatan ketupat n rendang..
**sudah selesai di market..tmpt lain yg saya tuju ialah car wash...duusshhh..car wash pon harus beratoq pada hari ini..ini sudah menjadi lumrah setiap kali nak raya..mesti org berderet nk basuh keta..kenapa korang taknak basuh kemarin..kenapa nk sibuk2 hari ni jgk..ayat ni jgk ditujukan utk diri sendiri..memandangkan kat jitra ni baru 2 hari panas tanpa setitik air hujan..haruslah org berlumba2 nk basuh keta..kalau hari hujan takde maknanya nk basuh keta.. takpa..kita harus sentiasa bersabar..beratoq tunggu turn..seperti santan tadi saya beli 6 kilo utk saudara mara..kereta jugak saya bawak 3 bijik juga utk saudara mara..mulia sungguh saya ni kan..suka membantu saudara mara..bagi saya 10 markah ok..ehhehe





**gambar ini tiada kaitan dgn xtvt harini or kemarin
tp nk naik ketapi kena beratur jgk tau..

2 comments:

  1. hai zura. baru jumpa blog ko nih ^-^

    ReplyDelete
  2. hi fasha..aku dh tukar ke blogspot...hehe..

    ReplyDelete